Защо да изберем емайлирани съдове Metalac за готвене в нашия дом?
Metalac има 60 годишна история, опит и традиции в производството на емайлирани стоманени съдове за готвене. Съдовете Metalac са познати в Европа като емайлирани съдове с най-високото качество. Те са част от домакинствата в повече от 25 страни. С качество, модерен дизайн и разнообразни форми печелят непрекъснато нови почитатели.
Защо да изберем емайлирани съдове Metalac за готвене в нашия дом?
Емайлираните съдове съчетават добрите и полезни традиции, утвърдени през годините в поколения домакинства, с модерния начин и усещане за живот, като са изработени в съвременни свежи дизайни и форми.
Готвим здравословно
Емайлът осигурява най-здравословната среда за приготвяне и съхранение на нашата храна. Само в стъклени и емайлирани съдове със здраво покритие, може да сме сигурни, че вредни частици няма да преминат в храната ни. Важно е да се знае, че в тефлонови, иноксови, алуминиеви, медни и друг вид съдове не трябва да съхраняваме храни с висока киселинност (напр. със съдържание на домати), защото тези материали лесно се окисляват и това влошава качествата и вкуса на храната ни.
Пестим електрическа енергия
Емайлът е добър проводник на топлината, в съчетание с дебелостенната стомана, която задържа за дълго време в себе си топлината, имаме съд с ефективна система за бавно готвене. Емайлираните съдове пестят ел. енергия по време на готвене. Дори след изключване на котлона/фурната, процесът на готвене продължава.
Универсални съдове в кухнята ни
Подходящи са за всякакъв тип котлони - електрически, газови, керамични, индукционни. За оптимално пестене на енергия се препоръчва да използвате на котлон с диаметър, приблизително еднакъв с диаметъра на дъното на съда. При готвене на газов котлон, пламъкът от газта е препоръчително да се ограничи до размера на дъното на съда. Твърдото емайлирано покритие позволява използването на всякакви прибори по време на готвене.
Лесно се почистват
Може да се почистват и в съдомиялна машина. Няма риск от алергични реакции.
Не променят качествата си
Емайлът не променя качествата си и вида си по време на и след готвене, нито под влияние на температурата, нито от различните цветове на съставките на ястието, дори при дълготрайно съхраненение на храна. Не се препоръчва в тези съдове (както и в които и да било други) да приготвяте храна при температура над 250 градуса Целзий. Високата температура е възможно да повлияе върху структурата на материала и унищожава полезните качества на хранителните вещества.
Грижим се за природата
Когато използваме емайл се грижим и за природата. Всички съдове и опаковки са изработени от материали, които подлежат на рециклиране.